Skip to main content
Menu Icon
Samenwerking Life Fitness en Virtuagym

LIFE FITNESS LANCEERT SAMENWERKING MET VIRTUAGYM

Life Fitness versterkt aanbod digitale oplossingen met nieuwe partner Virtuagym

Life Fitness, de wereldwijde marktleider in professionele fitnessapparatuur, heeft een nieuwe samenwerking met Virtuagym bekendgemaakt, de provider van het alles-in-één mobiele app en managementsoftware voor sportcentra.

De samenwerking omvat onder meer een technische integratie tussen Virtuagym en het LFopen™ platform, wat leden een naadloze gebruikerservaring met de Virtuagym club app en Life Fitness-apparatuur biedt. Sporters kunnen draadloos inloggen op Life Fitness cardio-apparatuur via de Virtuagym app om vervolgens accuraat hun workouts te volgen en deze data automatisch naar de Virtuagym app te sturen. Dit slimme inlogproces zorgt dat sportcentra een nóg betere digitale ervaring aan hun leden kunnen leveren.

Door de samenwerking met Virtuagym breidt Life Fitness' aanbod van synchroniserende gezondheid- en fitnessapps verder uit. Deze zijn al mogelijk dankzij het LFopen™ platform, de eerste echt toegankelijke API (Application Programming Interface) in de fitnessbranche.

“De samenwerking met Virtuagym is het bewijs van onze open strategie en mentaliteit. In onze visie staat de ervaring van sportschoolleden centraal voor succes, terwijl we het onze klanten, de eigenaren van fitnesscentra, mogelijk willen maken maximale bedrijfsresultaten te halen uit digitale oplossingen. We willen onze klanten de vrijheid bieden een digitale oplossing te kiezen die bij hun bedrijfsstrategie past. We willen hen niets opdringen. Dit laat ons vrij om te doen waar we het beste in zijn en te focussen op het ontwikkelen van innovatieve en unieke fitness-apparatuur," voegt Leon Rudge toe, Director of Digital Experience - ISBU bij Life Fitness.

“Het is Virtuagym’s missie om mensen te helpen gezonder en actiever te leven, door hen met nieuwe technologieën te ondersteunen. De samenwerking met Life Fitness past in onze visie van een geïntegreerde sportschool, waar data zich moeiteloos verplaatst tussen apparatuur en onze coaching- en CRM-oplossingen. Vooral nu onze onderneming ook internationaal sterk aan het groeien is, geloven we dat samenwerkingen met marktleiders in de industrie essentieel is voor blijvend succes voor Virtuagym en de fitnessindustrie in het algemeen," aldus Hugo Braam, mede-oprichter van Virtuagym.

Voor meer informatie over de integratie tussen Life Fitness en Virtuagym, bezoek dan virtuagym.com/lifefitness

CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?