Skip to main content
Menu Icon

Wimbledon faciliteert wereldtop met Life Fitness apparatuur voor de beste wedstrijdvoorbereiding

Media Room

image hero

Life Fitness heeft op verzoek van de organisator van het wereldberoemde Grand Slam tennistoernooi Wimbledon speciale fitness faciliteiten gecreëerd op het terrein van de All England Lawn Tennis Club. De trotse fabrikant is samen met de Gym Rental Company de 'Official Gym Equipment Provider’ van het prestigieuze toernooi dat nog tot aanstaande zondag duurt. 

Als wereldmarktleider op het gebied van hoogwaardige fitnessapparatuur heeft Life Fitness twee sportclubs ingericht op de wedstrijdlocatie in Engeland. In partnership met de lokale Gym Rental Company werd de fabrikant geselecteerd om de training, voorbereiding en conditie van de topatleten op peil te houden tijdens het twee weken durende wedstrijdevenement. De samenwerking met het Wimbledon Championship startte dit jaar en is ook voor de edities van 2020 en 2021 vastgelegd. 

De speciale fitness faciliteiten op de wedstrijdlocatie zijn absoluut maatwerk voor de toptennissers en hun doelen. Ze zijn ingericht met onder meer treadmills, cross trainers en upright bikes uit de Life Fitness Integrity Series, allemaal voorzien van de Discover SE3 HD consoles. Daarnaast staan er ICG IC6 indoor cycles en zijn er Hammer Strength dumbbells beschikbaar voor de atleten in de sportclubs op het wedstrijdterrein.

Aanvullend is er een derde trainingsfaciliteit ingericht in het nabijgelegen Bank of England Sports Centre, waar het Wimbledon Qualifying Tournament plaatsvond voorafgaand aan het hoofdtoernooi. 

De topatleten en hun begeleiders maken op de cardioapparatuur van Life Fitness ook gebruik van de Halo Fitness Cloud. Het cloud-based digitale platform is immers ontworpen om de sportbeleving te vergroten en de resultaten optimaal te managen. 

“Ieder facet van de beleving en ervaring van de topatleet wordt tot in de puntjes verzorgd gedurende Wimbledon. Het is onze verantwoordelijkheid om hen zo goed mogelijk te ondersteunen om op dit hoogste niveau te kunnen presenteren. De faciliteiten voor de warming-up en de cooling-down zijn daarbij essentieel”, schetst Andrew Ambrose, General Manager van de All England Lawn Tennis Club. “Wimbledon is een evenement van wereldniveau en we zoeken daarom naar leveranciers van wereldniveau om een succes te kunnen leveren tijdens deze wedstrijden. Life Fitness levert fitnessapparatuur van de hoogste kwaliteit en sluit naadloos aan bij de wensen, dankzij slimme oplossingen. Ook de service en de support die we mochten ervaren bij het ontwerpen en installeren van de Wimbledon Gyms was fantastisch.”

Danny Oliver, Manager van Life Fitness UK is ook enthousiast: “We zijn er ongelooflijk trots op voor dit evenement onze apparatuur te mogen inzetten. Het is overduidelijk één van de meest prestigieuze topsportevenementen van de wereld. De kwaliteit en het aanbod van fitnessapparatuur in ons brede portfolio, zorgt voor de beste support waardoor de atleten op hun absolute top kunnen presteren”. 

De 133ste editie van de Wimbledon Championships duren nog tot en met zondag 14 juli 2019. Voor meer informatie over 2019 Wimbledon Championships, bezoek www.wimbledon.com

Back to Press Releases
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?