Skip to main content
Menu Icon

Orangetheory Fitness kiest voor Life Fitness

Media Room

image hero

Life Fitness als voorkeursleverancier voor loopbanden

Orangetheory Fitness kiest voor kwalitatieve partner bij internationale expansie

Het Amerikaanse Orangetheory Fitness is één van ’s werelds snelst groeiende franchiseketens in fitness. Met bijna duizend studio’s in de Verenigde Staten, Canada en vijftien andere landen is Orangetheory Fitness de snel opkomende wereldmarktleider in Boutique studio’s. De Life Fitness loopbanden in de studio’s zijn exclusief ingesteld om de leden van de studio’s een intuïtieve High Intensity training te bieden op een ultra comfortabele loopband. Orangetheory Fitness heeft in volle tevredenheid over de samenwerking en mogelijkheden Life Fitness aangewezen als wereldwijde voorkeursleverancier voor haar loopbanden.

Het concept van Orangetheory Fitness is om leden te laten sporten in hun optimale ‘Orange Zone’, oftewel op 84-91% van hun maximale hartslag om zo lang mogelijk effect te hebben van de work-out. Iedere training, begeleid door uiterst gekwalificeerde coaches, bestaat uit een full body work-out van zestig minuten met volledige hartmonitoring. De trainingen worden onderbouwd door wetenschappelijk inzichten en ondersteunt met de beste technieken. De Life Fitness loopbanden en andere apparatuur helpen de leden om hun ‘Orange Zone’ te bereiken en daar optimaal in te blijven trainen. Het Orangetheory-concept zorgt voor een groot succes en zeer snelle expansie van de keten met een omzetstijging van 137 procent in slechts drie jaar tijd.

Nieuwe digitale beleving
“De Life Fitness loopbanden geven een nieuwe digitale beleving aan onze work-outs”, beschrijft David Long, Orangetheory Fitness co-founder en CEO, “Door onze eigen software te integreren in de Application Programming Interface van Life Fitness, kunnen we continue de beleving van onze sporters naar wens afstemmen. Software updates zijn in een handomdraai gedaan bij de aangesloten apparatuur. Nu we snel internationaal groeien, zijn we blij te vertellen dat Life Fitness onze voorkeursleverancier is”. Net zoals Life Fitness wereldwijd vertegenwoordigd is, wil Orangetheory eveneens in alle hoeken van wereld haar work-outs kunnen geven.

Dankzij de Open Source technologie die Life Fitness hanteert, heeft Orangetheory de volledige flexibiliteit om de trainingsbeleving op de loopband van haar leden naar wens aan te passen op het 21-inch Discover SE3 HD digitale touch screen. De technologie maakt het bovendien mogelijk taal en meetresultaten direct in te stellen naar de gangbare wensen van een land. Essentieel voor een organisatie als Orangetheory Fitness die daarmee snel en gemakkelijk zaken kan doen over de hele wereld. Aanvullend zorgt de nieuwe software van Halo Fitness Cloud ervoor dat iedere studio eenvoudig en proactief het gebruik en de onderhoudsbehoefte van iedere loopband kan monitoren.

De wereld met fitness verbinden
“Het succesverhaal van Orangetheory Fitness is het verhaal van de betrokken work-outs die al hun leden ervaren. Door ons platform te koppelen aan hun ambities, kunnen ze hun groei wereldwijd blijven doorzetten en overal met hun sterke gebruikersbeleving leden weten te
binden, te blijven motiveren en stimuleren om terug te blijven komen”, voorziet Thomas Hoeven, “Onze eigen ambitie om de wereld met fitness te verbinden, sluit zeer goed aan bij de unieke ervaring die Orangetheory Fitness haar leden brengt en hen met dit concept blijft boeien”. De loopbanden van Life Fitness bieden, naast excellente kwaliteit en de unieke interface, een zeer comfortable loopband voorzien van het Ultra FlexDeck Shock Absorption System. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat er minder frictie komt op gewrichten, spieren en bindweefsel van de sporter.

Meer weten over de Life Fitness loopbanden, Halo Fitness Cloud, Open Source technologie of de andere producten en diensten van Life Fitness? Kijk dan op www.lifefitness.nl

Over Life Fitness
Life Fitness is de wereldwijde marktleider in de professionele fitnessapparatuur, speeltafels en game room meubilair. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt kracht- en cardioapparatuur, biljarttafels & accessoires en game room meubilair onder de merknamen Life Fitness, Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group, SCIFIT en Brunswick Billiards. Deze hoogwaardige producten worden gedistribueerd in 166 landen. Met het hoofdkantoor in Chicago USA, is Life Fitness een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC). Meer informatie is te vinden op: www.lifefitness.nl.

Back to Press Releases
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?