Skip to main content
Menu Icon

Life Fitness lanceert Digital Ventures Group

Media Room

image hero

PERSBERICHT

Life Fitness lanceert Digital Ventures Group
Nieuw innovatief team ontwikkelt en versnelt technologie voor de fitnessindustrie van de toekomst

Barendrecht, 26 maart 2018. Zet de slimste koppen bij elkaar en je krijgt het snelst resultaat. Dat geldt zeker op het gebied van technologische ontwikkelingen. Om deze ontwikkelingen te versnellen én om ze specifiek door te ontwikkelen op de fitnessbranche, heeft marktleider Life Fitness een nieuwe samenwerking opgezet: Digital Ventures Group. “De technologische ontwikkelingen gaan snel en dat heeft zeker invloed op de markt. Met deze samenwerking wordt de snelheid en frisheid van een start-up met de middelen, de ervaring, de klanten en de marktkennis van Life Fitness gecombineerd.

Sporters transformeren hun workouts door de komst van technologieën. Bijvoorbeeld door biometrische monitoren, workouts met Virtual Reality (VR) en ‘slimme software’ (kunstmatige intelligentie). Door de snelle ontwikkelingen van fit-tech, worden clubeigenaren geacht om iedere keer weer nieuwe work-out belevingen aan te bieden die hun leden gemotiveerd houdt. De lancering van Digital Ventures Group (DVG) van Life Fitness focust daarom op het versnellen van de technologische toepassingen en innovaties binnen de wereldwijde fitnessindustrie. Het onderstreept onze visie om het platform te zijn die de wereld met fitness gaat verbinden.

DVG analyseert marktdata en trends in andere markten om de allerbeste ontwikkelingen eruit te filteren. Deze inzichten worden ingezet om samenwerkingen aan te gaan met de pioniers van start-ups tot grote techbedrijven. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is bijvoorbeeld het partnerschap met VirZOOM, ontwikkelaar van VR software. Maar ook de samenwerking met vSports technology en Studio - marktleider op het gebied van hardlopen met een audio coach, is een goed voorbeeld. Beide bedrijven brengen de nieuwste technologieën in de sportomgeving op een unieke en duurzame wijze - los van het grote bereik van Life Fitness. Het DVG team zet vervolgens 'agile' werkmethoden in om snel tot het bouwen van prototypes te komen die getest kunnen worden op de markt.

De nieuwe groep is ook een samenwerking aangegaan met TechNexus om technologische ondernemingen te vinden, financieel te ondersteunen en te laten groeien zodat fitnessbedrijven wereldwijd daar van kunnen meeprofiteren. TechNexus focust op mobiel, cloud data analyze, artificial intelligence en lerende apparaten, AR/VR, IoT, en robotica. Deze ontwikkelingen brengen ze vervolgens in diverse industrieën tot verdere ontwikkeling, waaronder in onze branche. De fitness branche staat op een belangrijk veranderpunt waarbij technologie steeds meer bepalend wordt voor de wijze waarop bedrijven de fitnessbeleving gaan vermarkten en evalueren. DVG zal mede de visie gaan vormen voor de sportschool van de toekomst.

Elke samenwerking en gecalculeerde investering door DVG is erop gericht om oplossingen te vinden voor de zaken waar onze klanten mee te maken krijgen én om nieuwe commerciële mogelijkheden te ontwikkelen voor de ondernemers die met Life Fitness werken. De nieuwe DVG groep wordt aangestuurd door Life Fitness Vice President of Digital Solutions, Jason Worthy. “We hebben een indrukwekkend team van innovators, digital experience specialisten, software ontwikkelaars en fitness experts bij elkaar gezet. Zij zullen de beste onderdelen van onze apparatuur integreren met vooraanstaande technologieën en fitness trends”, belooft Worthy. “We zetten daarbij data van de trainingen in om de beste aanbevelingen te kunnen doen voor fitnessmanagers en zo de beste resultaten voor de sporter te behalen”. Met de flexibiliteit van een start-up en de 50 jaar ervaring van Life Fitness streeft DVG naar doelgerichte innovaties voor de fitnessindustrie.

Einde Persbericht
Over Life Fitness
Life Fitness is de wereldwijde marktleider in de professionele fitnessapparatuur, speeltafels en game room meubilair. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt kracht- en cardioapparatuur, biljarttafels & accessoires en game room meubilair onder de merknamen Life Fitness, Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group, SCIFIT en Brunswick Billiards. Deze hoogwaardige producten worden gedistribueerd in 166 landen. Met het hoofdkantoor in Chicago USA, is Life Fitness een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC). Meer informatie is te vinden op: www.lifefitness.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie:

Life Fitness Viola Kunst, viola.kunst@lifefitness.com
Telefoon: 0180-646666 / 06-52714479

Back to Press Releases
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?