Skip to main content
Menu Icon

Williams F1 en Life Fitness

Williams F1 is al actief in de Formule 1 sinds 1977 en is met 9 constructeurskampioenschappen, 7 rijderskampioenschappen en 114 grand prix overwinningen één van de meest succesvolle teams uit de historie van de Formule 1. Voor optimale prestaties op het circuit is het belangrijk dat zowel de rijders als de pitcrew in optimale conditie zijn. Dit is waar Life Fitness een belangrijke rol in het verhaal speelt. De Williams Life Fitness gym bestaat uit meer dan 35 premium kracht en cardio machines. De gym is zo ontworpen dat zowel goed getrainde atleten als beginnende sporters aan de slag kunnen.

De gym bevat machines van Cybex’s 700 cardio series, de nieuwe SPARC, Eagle NX, Prestige VRS selectorised strenght lines, Bravo Functional Trainer, Big Iron lifting platform en een aantal plate loaded en free weight opties. Daarnaast zijn er diverse group exercise bikes en een functional training rig geplaatst.

Één van de prestaties waar het team met name erg trots op is, is de snelheid van hun pitstops. Voor meerdere jaren achter elkaar staat Williams aan (of vlakbij) de top wanneer het aankomt op de snelste pitstops. In een race kan de kleinste tijdswinst al een verschil maken voor het eindresultaat dus iedere gewonnen milliseconde kan van doorslaggevend belang zijn. De regelmatige workouts van de pitcrew in de Williams Life Fitness gym spelen een essentiele rol in dit succes.

Gemma Fisher, verantwoordelijk voor Health and Human Performance bij Williams F1 is enthousiast over de mogelijkheden en diversiteit van Life Fitness.
‘Als F1 team sta je aan de top van de autosport en we vragen het maximale van alle betrokken personen. Het draait niet alleen om de prestaties van de auto maar ook van de betrokken personen dus hebben we gekozen voor de best beschikbare optie. De machines van Cybex zijn fantastisch – ze zijn zeer breed inzetbaar, betrouwbaar en kunnen zowel de getrainde atleten als beginnende sporters helpen bij het behalen van hun doelen.’

Bekijk de onderstaande video voor een korte rondleiding door de Williams Life Fitness gym. Mocht je graag meer willen weten over wat Life Fitness voor jouw gym kan doen, klik dan hier. Heb je genoeg gezien en gehoord en wil je graag contact met ons Sales team? Laat dan hier je contact gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?