Skip to main content
Menu Icon
background image
Villanova Logo

Villanova University

Villanova, Pennsylvania, vs

Succesverhalen

Hammer Strength HD Elite in Villanova

Focus, hardheid en teamwork

Het Villanova heren basketbalteam zat niet vol met supersterren of toekomstige loten uit de NBA loterij. Maar de Wildcats gebruikten focus, hardheid en teamwork om de landelijke titel te grijpen in 2016 en te eindigen met een indrukwekkend 35-5 record. 

De basis van het succesvolle NCAA Tournament werd niet gelegd met gigantisch publiek en tv camera´s. De basis werd gesmeed door hard werk op het trainingsveld en toewijding in de gewichtenruimte.

In 2013 ruste Villanova de gewichtenruimte van het Davis Center uit met Hammer Strength HD Elite racks en verschillende Hammer Strength plate-loaded toestellen. Toen ging John Shackleton, Villanova’s basketball strength and performance coach, aan het werk.

"Mijn visie op krachttraining is gebaseerd op inspanning en techniek. Ik geloof dat je bovenal eerlijke inspanning moet verrichten bij iedere trainingssessie en trots moet zijn op goede techniek. Ik hou ervan om dingen eenvoudig te houden.  We maken alleen vooruitgang als bekwaamheid van de basis wordt getoond. Deze aanpak zorgt ervoor dat ik erg flexibel kan werken."


- John Shackleton, STRENGTH & PERFORMANCE COACH

Ground Base Exercise Equipment

Trainingsvisie

De Wildcats verzamelden de 35 overwinningen vooral omdat zij harder werkten, harder duwden en sterker waren dan hun tegenstanders. Ze renden over het veld voor verdwaalde ballen, speelden niet egoïstisch in de aanval en speelden met intelligentie. Tijdens het NCAA tournament was Villanova sterk in de verdediging en maakten zij het moeilijk voor tegenstanders om goed te kunnen gooien vanaf de buitenrand en van binnen de lijnen bij de basket.

Hardheid wordt gekweekt

"De hardheid die ze tonen op het veld is een weerspiegeling van onze cultuur," legt Shackleton uit. "De gewichtenruimte heeft een sleutelpositie binnen ons programma waar deze hardheid wordt gekweekt. We brengen ze deze hardheid bij in de trainingssessies door ze door hun vermoeidheid heen te coachen. Tijdens de ontwikkelingsfases in de zomer moeten onze spelers zich door zware belasting, extra herhalingen, getimede circuits en zelf een yoga sessie in een ruimte met een temperatuur van bijna 45 graden Celsius. We gooien de atleten in het diepe met veel verschillende situaties/omgevingen en geven ze geen andere keuze dan zich aan te passen. Hierdoor ontwikkelingen onze spelers een veerkrachtige geest en lichaam."

Villanova heeft ook geprofiteerd van solide leiderschap. In een tijdperk waar atleten die met school stoppen om te professioneel te gaan spelen veel voorkomen op het hoogste niveau van de ´college sports´, hebben de Wildcats een toegewijde klasse voor ouderejaars met point-guard Ryan Arcidiacono en forward Daniel Ochefu.

"Onze ouderejaars waren leiders in de gewichtenruimte. Ze namen het trainingsprogramma over en hielden spelers verantwoordelijk voor onze standaarden. Als coach is het geweldig om oudere spelers de jongere spelers te zien coachen. De jongerejaars voeden zich met de focus en toewijding door een ´all in´ instelling te laten zien.  De jongere spelers waren bereid te doen wat nodig is om beter te worden."


- Shackleton

Hard werken loont zich

De combinatie van atletische eigenschappen en hard werken loonde de moeite voor Villanova in het seizoen van 2015-16. De toewijding aan uitmuntendheid resulteerde in het eerste landelijke kampioenschap voor de school sinds 1985, iets om trots op te zijn voor de basketbalgefocuste scholen die deelnemen aan de Big East Conference (nationale sportwedstrijden).

"Het werk in de gewichtenruimte maakt onze de geesten en lichamen van onze spelers sterk en veerkrachtig. Iedere speler vertrouwde dat hij iedere tegenstander op het veld kon verdedigen. Dit was het seizoen te zien, wanneer Arcidiacono zich naar voren worstelde onder de basket of wanneer Ochefu het buiten de driepuntlijn tegen een verdediger opnam. Onze spelers zijn veelzijdig door hun algehele kracht en hardheid."

- Shackleton

CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?