Skip to main content
Menu Icon
background image
48 Fitness Logo

48 FITNESS

Mumbai, India

Technologie & Digitale Beleving

48fitness.in

1000

LEDEN

930

VIERKANTE METER

25%

TOENAME AAN LIDMAATSCHAPPEN IN HET EERSTE JAAR

48 Fitness Discover Console

GOUDEN KANS

Toen een worstelende sportschool werd gesloten in zijn geboortestad Mumbai, zag Vijay Thakkar de kans om zijn eigen geavanceerde sportschool te openen. 

"In India zijn fitnesscentra niet zo populair en weten de eigenaars gewoonlijk niet hoe ze mensen kunnen motiveren om te sporten," zei Thakkar." Mijn belangrijkste doel was het motiveren van mensen om fit te worden en innovatie en de nieuwste fitnesstechnologie naar de club te brengen." 

Thakkar kocht 18 Life Fitness cardiotoestellen met Discover Tablet Consoles, verbond ieder apparaat met het internet en maakte een LFconnect account aan om de toestellen te beheren.

48 Fitness werd de voornaamste sportschool in Mumbai in slechts één jaar na opening. De sportschool van 930 vierkante meter heeft bijna 1000 leden en trekt gemiddeld 75 nieuwe leden per maand aan.

 BEKIJK 48 FITNESS

"Mensen willen entertainment als onderdeel van hun trainingsroutine en LFconnect is de ultieme innovatieve oplossing"

— Vijay Thakkar, 48 FITNESS

VERBINDEN MET LEDEN

Thakkar moedigt leden aan om fitnessdoelen te stellen en hun trainingsresultaten bij te houden met de LFconnect app, die communiceert met de Life Fitness cardiotoestellen. Wanneer een lid zich oriënteert, meldt een trainer of manager de sporter bij LFconnect aan, legt de voordelen van de technologie uit, demonstreert hoe trainingen kunnen worden aangepast en laat zien hoe fitnessdoelen worden gesteld. 

"Gebruikers waarderen dat hun trainingsgegevens worden opgeslagen, hun routines kunnen worden aangepast en dat ze kunnen richten voor een fitnessniveau," zegt Thakkar. "Doelen stellen met LFconnect is een geweldige manier om mensen te motiveren te sporten."

INVESTERING MAXIMALISEREN

Sportes zijn niet de enige die profijt hebben van de LFconnect technologie. Thakkar gebruikt het om het gebruik van de Life Fitness toestellen te volgen. En de club plant het personeel in op basis van de informatie van de RFID lidmaatschapskaarten die worden gebruikt om toegang te krijgen tot de sportschool en hun LFconnect account te synchroniseren. RFID technologie biedt gedetailleerde rapporten over wanneer de meeste sporters de sportschool binnenkomen.

"We kunnen toestellen roteren (op basis van gebruik), wat de levensduur van de apparaten verlengt," voegt Thakkar toe."En door gegevens te hebben over de piekuren in onze club, kunnen we het personeel anders inplannen om onze zaak te verbeteren. De Life Fitness producten bieden heel veel functies en voordelen die mijn fitnesscentrum tot een hoger niveau tillen."

CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?