Skip to main content
Menu Icon

Life Fitness Benelux

 

Blog Posts

by

De 6 voordelen van indoor cycling! 
Door: Bernardine Rauwerda, Master Trainer Team ICG Benelux

Het begon allemaal ongeveer 27 jaar geleden. Om precies te zijn in 1991 in een garage in Santa Monica: Spinning. Johnny Goldberg, een voormalige Zuid-Afrikaanse duursporter, staat bekend als de bedenker van Spinning. Johnny G. ontwierp en bouwde de eerste Spinning fiets toen hij aan het trainen was voor de Race Across America Marathon in 1987.

ICG
lifefitness
TEAMICG
 
by

Met gepaste trots presenteren wij Team ICG Benelux! 
Onze National en Master Trainers verzorgen product trainingen, workshops en indoor cycling opleidingen. Zij zijn verantwoordelijk voor de training en educatie van onze klanten en hun instructeurs. Ons team is gevarieerd, elke trainer heeft zijn of haar eigen expertise en alle programma’s zijn samengesteld om impact te leveren. 

ICG
lifefitness
TEAMICG
 
by

Barça Innovation Hub en Life Fitness zijn krachtige partners voor het Sports Performance Congress 2018. In Barcelona maakte Life Fitness als wereldleider in fitnessapparatuur haar partnerschap bekend met Barça Innovation Hub voor de tweede editie van de Sports Performance Congress. Dit internationale congres vindt plaats op tien oktober in het Auditori 1899 van het Catalaanse stadium Camp Nou.

#lifefitness #Barca #partners
 
by

Als de markt van indoor fietstrainers al een nieuwe impuls nodig heeft, dan zorgt de IC8 Power trainer daar wel voor. Neem zijn functionele design, zijn esthetische look, zijn perfecte vorm en niet te vergeten de kwaliteit van de data. Met de volgende drie functies van de IC8 Power Trainer kun je alles halen uit jouw trainingssessie.

IC8
Indoor Cycling
 
by

Het is weer zover. Een nieuw jaar is begonnen. Overtollige kilos zijn de stille getuigen van de afgelopen feestdagen. Hoe zorg je ervoor dat je ’s ochtends weer zonder angst en beven naar de weegschaal kunt kijken? Wat denk je van deze (misschien wel belangrijkste) goede voornemens: afvallen en werken aan je gezondheid? Gek genoeg lukt dat maar weinigen. Leuke uitdaging dus om bij dat selecte groepje uitverkorenen te behoren dat er wel in slaagt om gezonder te gaan leven!

fitnessplan
2018
voornemens
 
by

Soms ogen die indrukwekkende apparaten in de grotere fitnesscentra ietwat intimiderend. Maar voor de inrichting van een perfecte ruimte voor krachttrainingen heb je niet per se een hoge en onrealistische begroting nodig. Zoek een slimme balans tussen de ruimte die je hebt, de apparatuur van jouw keuze en je beschikbare budget. Zo kun je tegen ieder budget een ideale krachttrainingsruimte creëren. Maar hoe doe je dat?

Hammer Strength
 
by

Effectieve Small Group Training (SGT) wint aldoor aan populariteit bij veel fitnesscentra. Rigs kunnen onmiskenbaar een krachtige en centrale rol spelen bij een dergelijk trainingsaanbod. De opties zijn eindeloos met alle Rig-varianten en mogelijkheden tot samenstellen. Het grote aanbod kan echter zorgen dat je het overzicht kwijtraakt in het maken van je keuze, of - nog erger - dat je de verkeerde keuze maakt voor je eigen fitnessruimte. De succesvolle keuze voor jouw bedrijf en je trainingsfilosofie is afhankelijk van een aantal factoren en antwoorden op de paar vragen die je jezelf moet stellen.

#Strength Training #Hammer Strength #SGT #rigs
 
by

De eerste editie van Fitfair in de jaarbeurs is een feit! We hebben op 10 en 11 juni heel wat Fitness fan’s mogen ontvangen op onze stand en de competitie tijdens de Watt en Pull up challenges liep dan ook hoog op.

#Fitfair #LifeFitness #HammerStrength
 
by

Life Fitness lanceert de tool Heat Map - een innovatieve uitbreiding van het digitale LFconnect platform. Heat Map geeft managers van fitnesscentra helder inzicht in de route die sporters afleggen in de ruimte en hun gebruik van de cardio-apparaten. “Heat Map zet een belangrijke stap op het gebied van datavisualisatie. De digitale plattegrond zorgt voor een betere focus in een fitnessruimte waar de sporter centraal staat”, vertelt Thomas Hoeven, Sales Manager van Life Fitness Benelux enthousiast. 

#lfconnect #technologie
 
by

Door een samenwerking tussen VirZOOM en Life Fitness is er een innovatieve pilot opgezet, waarbij je sport met een VR-bril op. De Discover SE3 consoles op onder andere de fietsen uit de Elevation cardiolijn veranderen in een ware Virtual Reality belevenis. De speciale software is gekoppeld aan de data van de Life Fitness trainingsfiets: het aantal rotaties van de pedalen, de weerstand op de pedalen en de hartslag van de sporter.

#Gamification #technologie #trends #lifefitness #discover
 
by

UNIEK MARKTONDERZOEK NAAR NEDERLANDSE EN BELGISCHE FITNESS SECTOR

De fitness sector blijft zich in een razend tempo ontwikkelen, zowel in Nederland en België, als in Europa en wereldwijd. Onderzoek naar trends en marktontwikkelingen in Nederland en België zijn nog steeds schaars en gelimiteerd qua frequentie.

#Fitness Trends #Educatie
 
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?