Skip to main content
Menu Icon

Life Fitness voegt Heat Map Technology toe aan LFconnect Platform

by

Datavisualisatie geeft slim inzicht over fitnessruimte & gebruik

Life Fitness lanceert de tool Heat Map - een innovatieve uitbreiding van het digitale LFconnect platform. Heat Map geeft managers van fitnesscentra helder inzicht in de route die sporters afleggen in de ruimte en hun gebruik van de cardio-apparaten. “Heat Map zet een belangrijke stap op het gebied van datavisualisatie. De digitale plattegrond zorgt voor een betere focus in een fitnessruimte waar de sporter centraal staat”, vertelt Thomas Hoeven, Sales Manager van Life Fitness Benelux enthousiast. 

Letterlijk zichtbaar maken van gegevens
“Connectiviteit en statistieken zijn in essentie verbonden met duurzame fitnessoplossingen, maar het letterlijk zichtbaar maken van deze waardevolle gegevens is de nieuwste stap”, toont Hoeven. Heat Map laat de managers van sportcentra begrijpen wanneer welke sporter naar welk cardiotoestel gaat op hun eigen fitnessvloer. “Dit geeft extra inzichten die je kunt inzetten voor de optimale indeling van je fitnessruimte waarbij de juiste gespecialiseerde medewerkers deze leden coachen.” 

Nog meer profijt van Life Fitness apparatuur
Met de Heat Map technologie zetten fitnessondernemers hun aangesloten Life Fitness apparaten in een digitale plattegrond in hun eigen trainingsruimte. De plattegrond is daarmee een precieze afspiegeling van de fitnesszaal, inclusief eventuele balie en looppaden. “Wij willen dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van onze apparatuur na aankoop. De ontwikkeling en doorontwikkeling van LFconnect is een onderdeel van ons toewijding om de gebruikersbeleving continue op het hoogste niveau te houden. Nieuwe tools als Heat Map helpen onze klanten om actief hun fitnesscentrum te manager en hun de gebruikersbeleving te optimaliseren”, motiveert Hoeven. 

Realtime zien welk apparaat populair is
In de digitale Heat Map is met kleurcoderingen onder meer realtime te zien welk apparaat in gebruik is en welke route de sporter aflegt in de ruimte. Het systeem biedt managers snel inzicht voor slimmere indeling van de ruimte waarbij bepaalde apparaten of ruimten extra gepromoot kunnen worden. Hoeven: “Door de visuele presentatie helpt Heat Map managers om een meer gebruikersgericht fitnesscentrum te creëren. Simpel door de gebruikersdata om te zetten in een visuele beeld van het gebruik wat ook de minder intense gebruikersuren van het apparaat kan verbeteren

#lfconnect #technologie
 

Comments

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?