Skip to main content
Menu Icon
background image

Hoe stem je het aanbod af op alle leden en verhoog je het rendement?

Het is donderdag, al bijna weekend! Je groep is boordevol, het lijkt wel happy hour. Ze zijn allemaal klaar voor een ervaring die de stress van de week laat verdwijnen en het weekend dichterbij brengt. Sommigen zijn er de volgende dag ook, anderen niet. Hoe houd je de aandacht van iedereen vast, bied je alle mogelijkheden aan?

Een belangrijk element bij het vaststellen van een trainingsschema is de propositie, missie en visie van je fitnesscentrum. Waar sta je voor en hoe ga je met je leden werken om die visie te ontwikkelen? Zorg ervoor dat het groepslesrooster aansluit bij de behoeften van de leden.

Neem even de tijd om te bepalen of je nieuwe mogelijkheden en trends op de markt wilt gebruiken om nieuwe leden aan te kunnen trekken en je doelgroep te vergroten. Maar maak wel een keuze; variatie aanbieden is ideaal, maar alles aanbieden leidt tot verwarring en keuzestress.

Kies een aanbieder van oplossingen die je de kans geeft om flexibel te zijn in je aanbod en die je een scala aan digitale mogelijkheden biedt die voldoen aan de wensen en eisen van je leden en zelfs aan die van je niet-leden.

background image

Enkele vuistregels voor het leveren van de ultieme ervaring.

Wat willen mijn leden?

Het is geen geheim dat boutique studio’s al jaren de fitnessbranche bestormen. Als gevolg daarvan zijn steeds meer leden op zoek naar centra die een scala aan unieke ervaringen kunnen bieden, ook binnen de indoor cycling studio. De tijd is voorbij dat je eenvoudigweg wat fietsen in een saaie studio kan plaatsen en de ervaring volledig laat afhangen van de instructeur. Door verschillende soorten lessen op te nemen in het groepslesrooster, kun je het succes ervan beoordelen en van daaruit bepalen of je een bepaalde les wel of niet toevoegt aan het rooster.

Wat zijn de mogelijkheden?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden en beschrijvingen van trainingen die je in je club kunt introduceren.

HIIT

Hoewel High Intensity Interval Training kan klinken als iets wat je nauwelijks op een fiets kunt doen, is het tegendeel waar. De uitspraak 'het is net als fietsen' bestaat niet zonder reden. En HIIT toevoegen (top 3 trend van 2019, ACSM) kan de perfecte manier zijn om leden aan te trekken die elke seconde van hun drukke dag willen benutten. HIIT is ideaal voor groepsfitness, omdat de motivatie je aanzet om al je krachten in te spannen.

Tabata

Aerobe oefeningen zijn geweldig voor je uithoudingsvermogen en cardiovasculaire gezondheid, terwijl anaërobe oefeningen meer zijn gericht op vetverbranding en de ontwikkeling van spiermassa. Tabata verbetert je anaërobe meer dan een ritje op de fiets. Deze korte sessies met hoge intensiteit, afgewisseld met een minimale hersteltijd, verminderen de zuurstof in het lichaam en dwingen het om lactaat te gebruiken – een vereiste aan het einde van een lange race.

Uithoudingsvermogen

Bij dit type training gaat het om de lengte van de training. Duurtraining kan een goede keuze zijn, of je nu traint voor een evenement, jezelf op de proef wilt stellen of je uithoudingsvermogen wilt vergroten. Een constant tempo met progressieve hellingen draait niet om intensiteit, maar om conditie. Je verbetert je mentale focus en je vermogen om vermoeidheid te weerstaan. Je kunt wel praten, maar je wilt het niet, en je wilt wel stoppen, maar je doet het niet.

Thema's

Muziek wordt vaak gebruikt als sfeermaker bij indoor cycling. In de studie ontmoeten groepsfitness en het uitgaansleven elkaar: fiets alsof je in een club op Ibiza bent. Of gebruik opzwepende muziek voor een ochtend les, waarbij iedereen op de trappers staat om de dag goed te beginnen. Het gaat niet om de training, het gaat om uit de tredmolen stappen en plezier maken, maar daarna merk je de resultaten van die flinke beats aan je hoge tempo en hartslag.

Moet ik trends volgen?

Er zijn altijd standaardtrainingen die je kunt veranderen, maar die primair dezelfde ervaring bieden. En er zijn seizoensgebonden rages die komen en gaan. Rages zijn prima, als je aandacht besteedt aan de trends. Het is belangrijk om op het juiste moment in en uit te stappen, om volop te profiteren van je investeringen. Om dat te weten, moet je er niet alleen over lezen, maar ze ook zelf ervaren.

Wat nu?

Het moeilijkste van alles, en tegelijkertijd de gemakkelijkste eerste stap, is de betrokkenheid van je leden bij je bestaande trainingen te beoordelen. Aarzel niet om een diepe duik te nemen in je trainers, het schema en de actuele trainingservaringen – waarom zou je niet meedoen en zien wat je leden zien? Als je eenmaal een volledig beeld hebt, kun je gaan nadenken over de bovenstaande trainingen en je lesrooster erop aanpassen.

CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?